Voor lezers die van reizen houden

Over www.literairetoerist.nl

De literaire toerist is een snel groeiende website vol literaire en culturele reisbestemmingen. Elke week vind je nieuwe artikelen, interviews en inspirerende reisblogs.

In de voetsporen van beroemde schrijvers en kunstenaars worden op de literaire toerist de leukste en mooiste plekken op de wereld beschreven.

Over TV reisprogramma De Literaire Toerist op Parmando 24 Culture

Iedere zondag een literair reisprogramma met literaire en culturele bestemmingen van over de hele wereldIn de voetsporen van beroemde schrijvers en kunstenaars worden de leukste en mooiste plekken op de wereld bezocht, ervaren en besproken. Neem contact met ons op voor een mediakit.

  • te zien op Xs4all (250.000 dagelijkse kijkers)
  • 2,5 miljoen digitale settopboxen van KPN
  • iOS, Android, smarttv's van Samsung en Apple TV

De Literaire Toerist is bekend van:

mons-2015-web.jpg
merken-verkeersbureau.jpg

Bereik

www.literairetoerist.nl heeft:

     14.000+ bezoekers per maand

     bezoekers die meer dan 3 minuten de site bezoeken

     bezoekers die 3,5 pagina's per keer lezen

     43% terugkerende bezoekers

     een campagne-matig bereik van 50.000 Nederlandse lezers en 11.000 social media volgers

     meer dan 60 bestemmingen

     TV serie met 100.000 kijkers in 2015/2016

 

De marktgroep bestaat uit hoog opgeleide professionals, 30-65 jaar, waarvan 60 % uit vrouwen bestaat. Het is een marktgroep die hun geld uitgeeft aan reizen en cultuur en hun media op een non-lineaire manier consumeert met oog voor kwaliteit, stijl, cultuur en inhoud.

De literaire toerist is altijd op zoek naar adverteerders, bestemmingen, boeken, bijdragen, gastbloggers, samenwerking, schrijvers, sponsors en tips. Neem contact met ons op:

Hoofdredactie

@Chantalvanwees

Chantal van Wees is freelance lifestyle-en reisjournalist en blogger. Zij interviewde honderden bekende en minder bekende mensen en trok per riksja door Europa. Haar interviews, achtergrondartikelen en reisreportages publiceert ze onder meer in Red, Sp!ts en Het Parool.

 

@drbronk

David Bronkhorst  is freelance reisjournalist, fotograaf, blogger en schrijver. Hij doorkruiste de Negev woestijn op een ezel en schreef een roman over zijn beroemde circusfamilie  (Het geheim van Carré bij AtlasContact). Hij publiceerde in onder meer Sp!ts, Metro en M!CE.

 

Literaire toeristen

Jan Hazevoet is wereldreiziger/journalist/fotograaf. Hij reisde naar meer dan honderdenveertig landen, trok heel Europa door op zoek naar Romeinse slagvelden en vocht tegen draken op de Galapagoseilanden . Hij woont momenteel in Berlijn met kat (Nero) en vrouw (Moppie).

Marco Mulders.png

Marco Mulders is freelance interviewer. Hij luistert net zo lief naar ijsverkopers als rocksterren. Kende zijn Fawlty Towers-moment toen hij in een chic Londens hotel beweerde dat er ‘aunts’ in de badkamer rondkropen. Hij publiceerde onder meer voor ZoomZoom, Muziek.nl & Zin. 

Wilke Martens.png

Wilke Martens is freelance reisjournalist en blogger. Met haar camera en laptop doorkruist ze Zuidoost-Azië per bus, vliegtuig en motor, op zoek naar de beste plekken om over te schrijven. Ze publiceerde onder meer in Metro en De Aziatische Tijger. 

Linda Korsten.png

Linda Korsten is reisjournalist en werkt voor National Geographic Traveler, Roots en het Parool. In Australië heeft ze onder de blote sterrenhemel tussen dingo’s en slangen geslapen en in Zuid-Afrika overnachtte ze in een safaritent (in Hemingway-stijl: compleet met Chesterfield) tussen de brullende leeuwen.

Google+