Ruiken als Hemingway

Om te geuren als ‘Papa’ hoef je dus niet naar leeuwenbloed, zuur mannenzweet of overmatig alcoholgebruik te stinken
 1899 Histoires de Parfums

1899 Histoires de Parfums

Als één schrijver tot de verbeelding spreekt, dan is het Hemingway wel. Men wil gaan waar hij was, leven hoe hij leefde dus waarom ook niet ruiken hoe hij rook?

Dat moet parfummaker Gérald Ghilain gedacht hebben toen hij 1899 ontwierp. Met het parfum, vernoemd naar het geboortejaar van Hemingway, reis je volgens de maker de schrijver achterna.

Volg Hemingway van Spanje naar Italië met Mediterrane geuren die verdampen om plaats te maken voor een donkere mood, die doet denken aan het opgepoetste hout van een Cubaanse bar. Het exotische ontmoet het bekende, de tropische hitte koelt af door een glas scotch, aldus  Ghilain.

Met andere woorden: om te geuren als 'Papa' hoef je dus niet naar leeuwenbloed, zuur mannenzweet of overmatig alcoholgebruik te stinken.

 

Histoires de Parfums

www.histoiresdeparfums.com

@drbronk

David Bronkhorst  is freelance reisjournalist, fotograaf, blogger en schrijver. Hij doorkruiste de Negev woestijn op een ezel en schreef een roman over zijn beroemde circusfamilie  (Het geheim van Carré bij AtlasContact). Hij publiceerde in onder meer Sp!ts, Metro en M!CE.


Google+