Literaire Bestemming: Wadi Rum

De favoriete literaire bestemming van Rob van Helvoort

Mijn favoriete bestemming ligt natuurlijk in het Midden-Oosten. Ik twijfel hierbij tussen mijn twee lievelingsbestemmingen Jordanië in zijn geheel of Tel Aviv. Op deze beide bestemmingen heb ik heel wat plekken waar ik gek op ben! Ik ga voor de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Sommige plekken zijn hier intussen ingepikt door toeristen, maar het blijft een van de mooiste plekken ter wereld. Deze ruige woestijn is groots, stil en was tevens het decor van de film van Lawrence of Arabia over de Britse Kolonel Thomas Edward Lawrence, gebaseerd op zijn boek Seven Pillars of Wisdom. Deze film geeft een mooi beeld van hoe het leven kan zijn in een woestijn. Wadi Rum is een heerlijke plek om doorheen te crossen met jeeps of met een kameel, maar kan ook heerlijk rustgevend zijn om doorheen te wandelen. Een aanrader voor iedereen.

De eerste keer was ik er 7 jaar geleden, samen met vrienden op avontuur :) 

We gingen op vakantie en wilden iets bijzonders doen. We besloten om richting Jordanië te gaan en niets te plannen van te voren. We hadden er wat vrienden wonen en zij hebben toen twee 4x4 jeeps geregeld waarmee we op pad gingen. Met de jeeps gingen we de woestijn in en hebben we gekampeerd, kampvuurtjes gemaakt, gebarbecued en heerlijk tot rust gekomen. 

De grootsheid van de woestijn en de stilte vond ik bijzonder. Als niemand praatte van onze groep was het echt stil, doodstil. Geen bereik met je telefoon, alsof je even helemaal van de wereld af bent. Heerlijk! 

 

rob-clean.png

Rob van Helvoort, eigenaar en oprichter van Middenoostenreizen.com. Naast dat ik ontzettende Midden-Oosten junk ben reis ik ook graag naar de rest van de wereld. Als ik niet reis geniet ik in de mooiste stad van Nederland: ’s-Hertogenbosch.


 

 

Google+