Literaire Bestemming: Titicaca meer

De favoriete literaire bestemming van Tikva 

Mijn meest bijzondere literaire bestemming was een bezoek aan het Titicacameer op de grens van Peru en Bolivia. Ik ben mede gaan reizen dankzij de boeken van de Noorse avonturier en antropoloog Thor Heyerdahl. Peru speelt een grote rol in zijn boeken zo zeilde hij de oceaan over op een balsa vlot gebaseerd op oude Inca modellen. Later maakte hij diverse oceaanreizen op rietschepen gebouwd door de Aymara indianen die aan het Titicaca meer leven op rieteilanden. 

Ik bezocht Peru en Bolivia in 2004 toen ik twee maanden ging backpacken door Zuid-Amerika. Na deze reis was ik absoluut een reisverslaafde geworden. Gelukkig ga ik nog steeds regelmatig op reis maar nu met partner en dochtertje. 

Het Titicacameer is helderblauw, een enorm contrast met de kleurrijke kleding van de lokale bevolking. De gezichten van de mensen vol groeven, de huizen armoedig en je voelt de levende geschiedenis. Deze mensen zijn de afstammelingen van machtige vorsten. Dit is waar volgens de Inca mythologie de eerste mensen vandaan komen. Verspreid over de eilanden in het meer kan je diverse Inca ruïnes vinden. Maar er zijn ook de ruïnes van veel oudere beschavingen zoals Tiwanaku. Ik vond het geweldig om deze plekken waar ik zoveel over gelezen had zelf te ervaren. 

 

Tikva is eigenaar van de website www.gezinopreis.nl Hier deelt ze persoonlijke ervaringen en geeft praktische tips op het gebied van reizen met kinderen.

Google+