Literaire Bestemming: Hemingway Home

De favoriete literaire bestemming van Yvonne Horst

Mijn favoriete bestemming tot nu toe moet het Hemingway huis in Key West geweest zijn. Hoewel ik nog nooit een boek van hem gelezen heb (maar inmiddels wel 2 exemplaren in de boekenkast heb staan), bezocht ik zijn huis op de Keys. Het huis is in een museum veranderd en gidsen geven er rondleidingen en vertellen over het leven van Ernest.

Ik ging er heen in juli 2013. Precies een jaar geleden dus! Ik vierde mijn vakantie in de Verenigde Staten dat jaar. Het was niet alleen een vakantie, het was ook een familiebezoek. Mijn vriend is Amerikaans en ik zou voor het eerst zijn familie gaan bezoeken. Hij komt uit Florida en wilde wat meer van deze staat zien dan alleen de omgeving waar hij vandaan komt. Daarom deden we een road trip naar de Keys. Mijn vriend heeft wat werk van Hemingway gelezen, vond dit erg goed en wilde het graag zien. Ik houd van lezen en ging dus graag met hem mee.

Wat ik bijzonder vond was het muntje in het cement op de grond dat Hemingway daar gooide toen hij met zijn laatste geld het zwembad aanlegde. De gidsen die gratis rondleidingen geven en vol passie vertellen over het onstuimige leven dat Hemingway leidde en niet te vergeten de talloze katten die overal rondlopen en allemaal afstammelingen zijn van Snowball.

 

klein-Yvonne-website.png

Yvonne Horst Opgegroeid in Groningen, maar inmiddels al weer vier jaar in China. Ik lees alles wat los & vast zit en reizen zit mij in het bloed. Over China en mijn reizen schrijf ik op GoYvon.comZelf naar Hemingway Home

www.hemingwayhome.com

 

Google+