Literaire Bestemming: Arosa

De favoriete literaire bestemming van Grietje Evenwel

Arosa. Het dorpje in Zwitserland dat vroeger een kuuroord was en dat diende ter inspiratie voor De Toverberg van Thomas Mann. 

Oktober 2013 reisde ik hierheen. Ik mocht mee op een persreis / persprijs voor jonge reisjournalisten en kwam zo, min of meer toevalligerwijs, in Arosa terecht. Ik kende het dorpje niet, maar werd terplekke verrast. Door de natuur, de bergen en de verhalen van haar bewoners.

Arosa is een afgelegen dorp. Er is 1 weg naar binnen, en via diezelfde weg zal je ook weer naar buiten moeten. Een beruchte weg met veel haarspeldbochten. Verder is het dorp slechts omringd door bergen, berghutten en kabelbanen. De lucht is fris, je kan hier eindeloos wandelen maar vooral: je kan je hier helemaal afzonderen van de rest van de wereld. Zeker wanneer je het dorp bezoekt in het toeristisch laagseizoen.

 

Grietje Evenwel schreef en schrijft voor diverse websites waaronder Bunch of Backpackers, Bestemming in Beeld en Reisjunk.nl. Daarnaast is zij mede-oprichter van www.travelbypolaroid.com – een initiatief dat mensen over de hele wereld met elkaar wil verbinden door middel van polaroidfotografie. 


Google+