Inspiratie rond de Seine

Niets is zo goed tegen een writer's block als een stevige wandeling. Sjokken langs de Seine is goedkoop, fijn én makkelijk.

Ook doemschrijver George Orwell wandelde er graag, maar dan met een lege maag. Hij was namelijk erg arm toen hij in Parijs woonde. Laat de clochards je eraan herinneren dat beroemde schijvers vaak uit armoede opdoemen.

 Bouquinistes ©   @drbronk

Bouquinistes ©  @drbronk

Wanneer je het echt niet meer weet, snuffel dan even bij de 'Bouquinistes'; groene boekenstalletjes die sinds de negentiende eeuw aan de kades hangen.

Slenter ook over IIle de la Cité, het oudste deel van de stad. Hier schreef shockdichter Baudelaire zijn beste werk.

Sommige schrijvers, zoals literaire speelpoes Anaïs Nin, hadden langs de Seine een woonboot om in te werken (en er buitenechtelijke liefde te bedrijven).

Als je vanaf Ille de la Cité naar boven loopt, kom je uit bij Place de Vosges. Aan dit schilderachtige plein met hoge daken en arcaden woonde Victor Hugo. Zijn huis is nu een gratis minimuseum, gewijd aan de bedenker van Les Miserables.

Steek de Seine weer over en volg Boulevard Saint Michel naar Jardin du Luxembourg. Dit is het paradijselijke chillpark van menig schrijver. De lanen met kastanjebomen en fraaie standbeelden vormen een oase van rust. De gnoomfilosoof Jean-Paul Satre werkte ooit in het marionettentheater in het park, dat nog steeds bestaat. Op de tennisbanen sloeg The Great Gatsby F. Scott Fitzgerald graag een balletje.

@drbronk

David Bronkhorst  is freelance reisjournalist, fotograaf, blogger en schrijver. Hij doorkruiste de Negev woestijn op een ezel en schreef een roman over zijn beroemde circusfamilie  (Het geheim van Carré bij AtlacContact). Hij publiceerde in onder meer Sp!ts, Metro en M!CE.

Google+