Edele kleppers

 Spanische Reitschule ©  @drbronk

Spanische Reitschule ©  @drbronk

Bezoek de Lippizaner paarden in de Spanische Reitschule voor gepast keizerlijk entertainment. In een prachtige lichte zaal met pilaren, onder een bewerkt plafond met kroonluchters kun je de kunsten van de überpferden bewonderen.

Al 430 jaar huppelen deze edele dieren kunstig op het ritme van Weense walsen, doen pootje over, dansen achteruit, maken pirouetten of springen briesend door de lucht.

Een voorstelling is aan de prijs; €160 voor een plaats op de eerste rij. De ochtendtraining is echter even bijzonder en kost maar €12.

Tip: zorg dat je op tijd bent, en vraag met een adellijke glimlach of je in de keizerlijke loge mag zitten. Je zit dan op ooghoogte met de kleppers, iedere keer als de rijders in hun kekke pakjes langsrijden knikken ze je nederig toe en iedereen tuurt nieuwsgierig vanaf de balustrades om te zien of je een echte royalty bent. 

www.spanische-reitschule.com

@drbronk

David Bronkhorst  is freelance reisjournalist, fotograaf, blogger en schrijver. Hij doorkruiste de Negev woestijn op een ezel en schreef een roman over zijn beroemde circusfamilie  (Het geheim van Carré bij AtlasContact). Hij publiceerde in onder meer Sp!ts, Metro en M!CE.

Google+