Boekenparadijs

Parijzenaren lezen graag, veel en overal; in parken, metro of lopend op straat. Je struikelt er dan ook over de boekwinkels. Niet alleen in studentenwijk Quartier Latin, maar ook in buitenwijken vind je gemiddeld twee boekenzaken per straat. Er zijn zelfs 24uurs-automaten waar je voor twee euro een roman trekt.

 Shakespeare & Company  © @drbronk

Shakespeare & Company  © @drbronk

De leukste boekwinkel, bibliotheek en slaapkamer van Parijs is Shakespeare & Company. Veel bekende en onbekende schrijvers bezoeken deze leesvoerdealer voor een fix. De zaak werd vooral bekend door het verkopen van omstreden schrijvers als de onleesbare James Joyce , de gewaagde Vladimir Nabokov en schrijfjunkie William Burroughs.

Je vindt het van buiten kleurige en van binnen volgestouwde boekenparadijs tegenover de Notre Dame, aan de linkeroever van de Seine. Ieder hoekje is gevuld met leeswaar.

Boven, in het bibliotheekgedeelte, staat een bed en een bureautje tussen de welriekende boeken. Wie ooit iets heeft uitgegeven, is welkom om hier te logeren en te werken.

www.shakespeareandcompany.com

37 rue de la Bûcherie

 
@Chantalvanwees.png

Chantal van Wees is freelance lifestyle- en reisjournalist en blogger. Zij interviewde honderden bekende en minder bekende mensen en trok per riksja door Europa. Haar interviews, achtergrondartikelen en reisreportages publiceert ze onder meer in Red, Sp!ts en Het Parool.


Google+